Балнеолечение на псориазис във Вонеща вода

 • Уважаеми пациенти,

  Имаме удоволствието да Ви информираме, че Фондация „Псориазис“ съвместно с СБРФРМ Комплекс „Димина Балнео“, с. Вонеща вода, организира безплатно 12-дневно балнеолечение на псориазис. То ще се проведе по съвместен научен проект на български дерматолози с опит в балнеотерапията и климатолечението на кожни болести. Курсът на лечение не предвижда изпитване на лекарства, а пациентите ще се лекуват само с лечебната минерална вода и локални хидратиращи кремове и лосиони (емолиенти). Разходите по настаняването, изхранването и лечението се поемат изцяло от спонсорите на проекта и пациентът не заплаща нищо. Посредством неинвазивни методи ще бъдат изследвани хидратацията на кожата, рН на кожата и бариерната и функция, както и нивата на каротеноидите в кожата.

  Място на провеждане: СБРФРМ Комплекс Димина Балнео, с. Вонеща вода

  Дати на провеждане: 14-26 април 2018

  За всеки участник се осигурява безплатно:
  нощувка, закуска, обяд, вечеря, две водни процедури на ден, ползване на вътрешна релакс зона с топла минерална вода /топило/, фитнес, паркинг, безжичен интернет, редовен контрол и прегледи от дерматолог, локални нелекарствени хидратиращи кремове и лосиони (емолиенти).
  Условия за участие:
  • Пациентът да има псориазис на плаки с давност поне от 6 месеца
  • Да не е провеждал/а лечение с локални (за мазане) или системни (перорални или инжекционни) лекарства в последния месец
  • Да не страда от ставна форма на псориазис (псориатичен артрит)
  • Да не е бременна
  • Да не страда от онкологични или остри заразни заболявания
  При интерес, въпроси и евентуално записване до 20 март 2018 се свържете с доц. Д-р Развигор Дърленски, дм на darlenski@gmail.com
  Осигуреното финансиране дава възможност да бъдат покрити разходите по престоя и лечението на 10 участници и местата са ограничени. Предимство по реда на кандидатстване.