Климатолечение на псориазис в Тузлата

 • февруари 24, 2014
 • KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAСкъпи приятели,

  Фондация „Псориазис“ и СБР Тузлата имат удоволствието да Ви съобщят, че тази година отново ще се проведе организирано климатолечение за пациенти с псориазис. Курсът ще е 10 дневен и може да бъде започнат в периода 14-18 юли.
  Очаква се тази година СБР Тузлата отново да подпише договор с НОИ, което ще даде възможност на работещи пациенти с платени социални осигуровки да се лекуват на преференциални цени от 170 лв. за 10 дневен престой с включени нощувки, храна и лечебни процедури в реновираните стаи на лечебното заведение.

  За пациенти, които не се осигуряват в НОИ цената на ден с включени нощувки, храна и лечебни процедури в реновираните стаи на лечебното заведение е 56 лв, като престоя няма ограничение във времетраенето.
  При резервация се заплаща такса в размер на 20 лв., която се приспада от общата сметка при нейното плащане.

  Местата са ограничени!

  За информация и резервации:
  Ивелина Йорданова
  e-mail: tuzlata@abv.bg
  GSM: 0882 528320
  тел: 0579 7 23 48
  www.sbrtuzlata.com

  Искаме да ви напомним, че псориатичният артрит е включен в списъка на заболяванията, които могат да се лекуват по пътека № 244 – Лечение и рехабилитация на болестите на опорно-двигателния апарат. СБР Тузлата има сключен договор с НЗОК за лечение по тази пътека, което позволява в болницата да се лекуват здравно осигурени пациенти по тази 7 дневна клиничната пътека.

  От тази година СБР Тузлата разполага с нов модерен уред за фототерапия, което позволява лечение на пациенти с псориазис извън активния летен сезон. В рамките на престоя могат да се провеждат калолечение на закрито, фототерапия с тесноспектърни УВБ лъчи, душове с минерална вода и други физиотерапевтични процедури.

  Местността е избрана поради изключителното съчетание на природни богатства с признат лечебен ефект върху тази болест. Болницата предлага възможност за провеждане на морелечение, балнеолечение (с доказано най-ефективните при псориазис сулфидни минерални води) и лечение с кал (особено подходящо за терапия на псориатичен артрит). Базата разполага със собствен плаж, калолечебница на открито и закрито, душове и бани с минерална вода.